1: Vad är skillnaden mellan Foliering och PPF/Stenskottsfilm ?

Den största skillnaden är att Foliering är ett färgskifte, medans PPF/Stenskottfilm är ett skydd, oftast transparent men finns även i olika färger. PPF/Stenskottfilm är kraftigare, självläkande och hydrofobiskt, vatten och smutsavvisande.

2: Vad kostar det att foliera en bil i en annan kulör ?

Flera faktorer styr priset för en helfoliering i annan färg, typ av fordon, ifall det finns kjolpaket, spoilers, vingar, antal dörrar, udda karossdetaljer. Genomsnittligt pris är från 23.000 kr ink. moms, en designfoliering med motiv kan kosta 10.000 kr mer. Vill man ha en chromefärg så kostar det från 45.000 kr ink moms.

3: Vad kostar det att PPF / stenskottsskydda en bil?

Priser varierar, beroende på vilket material man väljer från respektive tillverkare, vilka ytor som ska appliceras, vilken färg samt vilket fordon det är. Att skydda allt framifrån, som vi kallar Frontpaket (Stötfångare, Motorhuv, Framskärmar, A-stolpar, Lyktor, Sidospeglar och en remsa på Taket framtill), kostar i genomsnitt 20.000 kr ink moms. För pris på just ert fordon, skickas gärna in en Offertförfrågan.

4: hur långt tar det att foliera en bil ?

Beroende på bilmodell och material så tar en helfoliering på en standardbil 2-3 arbetsdagar att utföra. Under vinterhalvåret behöver vi ha bilen i varmgarage hos oss över natten för att få rätt temperatur.

5: Hur långt tar det att skydda en bil?

Att stenskottsskydda bilen tar 2-3 arbetsdagar, beroende på hur mycket man skyddar, när man har applicerat materialet vill vi ha den över natten för att se att allt har satt sig som det ska, samt få till bästa slutfinishen.

6: Hur länge håller en foliering ?

Till stor del beror livslängden på Folieringen på hur man vårdar bilen, generellt behåller folien ett bra skick i 3-7 år.

7: Hur länge håller PPF?

Hållbarheten för PPF/Stenskottfilm är 7 år eller mer, beroende på skötsel. Beroende på val av folie så är garantitiden 5 år upp till livstid.

8: Är det värt att skydda bilen med PPF?

PPF ger ett skydd på din lack mot alla sorts mindre åkommor såsom stenskott, tvättrepor, eller kundvagnar på parkeringen. Ger ett mervärde på ditt fordon. PPF täcks av försäkringen.

9: Är det prisskillnad mellan olika kulörer?

Från en och samma tillverkare så är det inte någon prisskillnad på standardfärgerna, matta, satin och blanka, pearl och colorflow (färgskifte) kostar 3-5.000 kr mer, en chromefärg kan kosta mer än dubbelt så mycket. Sedan har alla tillverkare egna prissättningar, så det skiljer i pris från olika tillverkare av materialet.

10: Skillnaden mellan olika PPF?

Nuförtiden är det knappt någon skillnad på alla dessa, det har mest blivit ett märkes-race, som allt annat, alla erbjuder antikrackelering av materialet, icke-gulnande egenskaper, vattenavstötande hydrofobiska, självläkning osv. Det skiljer det sig ganska mycket i pris på materialet från olika tillverkare. Här kan man läsa lite om olika märken på PPF.

11: Foliera över rost eller skadad lack?

En skadad eller rostig lack  folierar vi inte, folien fäster inte, instängd rost under folie sprider sig lättare. Ojämnheter syns igenom folien.

12: Garantier?

Vi har en garanti på utfört arbete som är 12 månader. Färgfolier har en garantitid på 3-5 år beroende på folieval. Stenskottsfolie/PPF har garantitider från 5 år upp till livstid, beroende på tillverkare och folie.

13: Vad är Chrome delete ?

Chrome delete betyder helt enkelt att man folierar över oönskade kromdetaljer, såsom förnsterlister och andra lister i krom på bilen.

14: Vad är PPF?

PPF står för Paint Protection Film, vilket är en skyddsfolie, kraftigare än vanlig färgfolie, utvecklad för att skydda fordonet mot  bl.a. repor, stenskott och UV-ljus. PPF är hydrfobiskt, vatten och smut-frånstötande. PPF ger ett mervärde på ditt fordon vi eventuell försäljning.

15: Vad är Foliering ?

Att foliera, innebär att man klär in det man folierar i en tunn plastfilm i valfri färg eller vald design.

16: Vad är Kermisk Behandling ?

Keramisk behandling är en lackförsegling, det ger en förhårdnad yta som blir en form av lackskydd. Förutom en enastående glans så minskar det risken för små repor man kan få vid tvätt, dessutom ar det vatten och smutsavvisande.

17: Toning/Solfilm på rutorna ? hur mört får det vara?

Mörkläggning av fordonet rutor, att lägga solfilm. Bilrutan i förarens siktfält ska ha en ljusgenomsläpplighet i båda riktningarna av minst 75 % för vindruta och minst 70 % för annan ruta, alltså sidorutorna fram. Solfilmen får inte heller ge störande reflexer eller risk att blända andra trafikanter. I övrigt kan man ha hur mörkt som helst.

18: Täcks foliering och PPF av försäkringsbolagen ?

Generellt så täcks skyddsfilm/PPF och företagsprofilering av försäkringen, medans färgfoliering kan variera mellan olika försäkringsbolag. Kolla upp vad som gäller för just ditt försäkringsbolag, man kan meddela sitt bolag att man folierat sitt fordon, då noterar dom det och chanserna ökar till ersättning.

19: Foliera en ny lackerad bil?

Branschen rekommenderar att man väntar 4-8 veckor innan foliering av nylackerad yta, då hinner lacken härda. Risk finns annars, att klarlacken följer med vid avfoliering.

20: Hur tar man bort en foliering ?

Vid avfoliering används en ångmaskin eller varmluftspistol, då man helt enkelt drar av folien bit för bit.

21: Behöver jag tvätta bilen innan jag lämnar in den?

Fordon som lämnas in för foliering bör vara tvättade innan inlämning.

22: Kan ni hjälpa mig att byta avgassystem/Fälgar/chassi om jag har köpt dem från en annan leverantör ?

Vi utför byte av fälgar, avgassystem och karosskit, även från andra leverantörer, kontakta oss för rådfrågan.